
Tempura – sztuka smażenia po japońsku. Jak zrobić idealnie chrupiącą panierkę?
Kuchnia japońska słynie z prostoty i dbałości o detale. Jednym z jej kulinarnych znaków rozpoznawczych, doskonale tego dowodzących, jest tempura
Kuchnia japońska słynie z prostoty i dbałości o detale. Jednym z jej kulinarnych znaków rozpoznawczych, doskonale tego dowodzących, jest tempura
Edamame to jedna z najbardziej charakterystycznych przekąsek kuchni japońskiej. Fasolka edamame, czyli młode ziarna zielonej soi, podawane są w lekko
Sushi&Food Factor, czołowy producent świeżych dań kuchni azjatyckiej w Europie Środkowo-Wschodniej, wprowadza na rynek linię Sakura – nową markę premium
Sushi to nie tylko danie, ale również cała kultura spożywania. Jeśli zależy Ci na stylowym, a jednocześnie świadomym podejściu do
Sos rybny to nieodzowny składnik wielu dań kuchni tajskiej, wietnamskiej, czy filipińskiej. Nadaje potrawom głębi, wyrazistości i charakterystycznego umami. Jednak
W Japonii jedzenie z grilla nie kojarzy się z karkówką czy kiełbasą, lecz z czymś znacznie subtelniejszym – yakitori. Co
Koreańska kuchnia, choć bogata w ciekawe smaki, wciąż pozostaje u nas nieznana. Na wyróżnienie zasługuje choćby koreańskie sushi, czyli kimbap.
Masz ochotę na coś świeżego, lekkiego, a jednocześnie konkretnego? Sushi wrap to szybka odpowiedź na głód między spotkaniami czy po
Kolorowe, zbilansowane, poręczne – bento box to coś więcej niż tylko lunchbox. To pochodzący z Japonii rodzaj posiłku, który podbił
Sushi to nie tylko smak – to również sztuka. A teraz, dzięki kolorowym papierom sojowym, staje się jeszcze bardziej efektowne,
Klikając „Akceptuje cookies”, zgadzasz się na przechowywanie plików cookie na swoim urządzeniu w celu usprawnienia nawigacji w witrynie, analizy korzystania z witryny i pomocy w naszych działaniach marketingowych.