BLOG

Pierwsze w Polsce sushi z czarnym ryżem!

Sushi&Food Factor, lider w produkcji Sushi i dań kuchni azjatyckiej w Europie Środkowo-Wschodniej, po raz kolejny wyznacza trendy w tej kategorii. Z okazji Halloween firma wprowadza na rynek pierwsze w Polsce retail’owe Sushi z czarnym ryżem pod brandem Sushi4You MACABRE 2, dostępne od 8 października 2025 w sieci sklepów Żabka.

Sushi MACABRE 2 – połączenie smaku i designu

Nowość od Sushi4You to zestaw składający się z 5 futomaków z pastą z łososia i tykwą, przygotowanych w otulinie czarnego ryżu barwionego naturalnymi barwnikami. Czarny ryż idealnie wpisuje się w halloween’owy klimat, tworząc produkt przyciągający wzrok, który zaskakuje smakiem i wyróżnia się na półce. Limitowana edycja to nie tylko kulinarna inspiracja, to także zabawa formą i smakiem, idealna na imprezę i spotkanie w gronie znajomych. Dzięki szerokiej dostępności w całej Polsce, każdy może sięgnąć po Sushi w zupełnie nowym, zaskakującym wydaniu.

Innowacja w kategorii gotowego Sushi

Sushi&Food Factor i brand Sushi4You od lat stawiają na rozwój, jakość i odwagę w łączeniu trendów kulinarnych z wygodą formatu convenience. Sushi z czarnym ryżem to pierwszy tego typu produkt w polskim retail, łączący japońską tradycję z nowoczesnym podejściem do żywienia.

Skala i doświadczenie

Każdego dnia z zakładu produkcyjnego w Robakowie pod Poznaniem wyjeżdża 2 mln krażków Sushi, które trafiają do sieci handlowych w całej Europie. Firma obecna jest już na 18 rynkach europejskich, nieustannie rozwijając ofertę marek Sushi4You® i Asia4You® oraz wprowadzając nowe marki Sakura® i Ninigi Sushi Bar® jako jakość restauracyjna w retail.

Ta strona wykorzystuje pliki cookie

Klikając „Akceptuje cookies”, zgadzasz się na przechowywanie plików cookie na swoim urządzeniu w celu usprawnienia nawigacji w witrynie, analizy korzystania z witryny i pomocy w naszych działaniach marketingowych.