Sushi&Food Factor, lider w produkcji Sushi i dań kuchni azjatyckiej w Europie Środkowo-Wschodniej, po raz kolejny wyznacza trendy w tej kategorii. Z okazji Halloween firma wprowadza na rynek pierwsze w Polsce retail’owe Sushi z czarnym ryżem pod brandem Sushi4You MACABRE 2, dostępne od 8 października 2025 w sieci sklepów Żabka.




Sushi MACABRE 2 – połączenie smaku i designu
Nowość od Sushi4You to zestaw składający się z 5 futomaków z pastą z łososia i tykwą, przygotowanych w otulinie czarnego ryżu barwionego naturalnymi barwnikami. Czarny ryż idealnie wpisuje się w halloween’owy klimat, tworząc produkt przyciągający wzrok, który zaskakuje smakiem i wyróżnia się na półce. Limitowana edycja to nie tylko kulinarna inspiracja, to także zabawa formą i smakiem, idealna na imprezę i spotkanie w gronie znajomych. Dzięki szerokiej dostępności w całej Polsce, każdy może sięgnąć po Sushi w zupełnie nowym, zaskakującym wydaniu.
Innowacja w kategorii gotowego Sushi
Sushi&Food Factor i brand Sushi4You od lat stawiają na rozwój, jakość i odwagę w łączeniu trendów kulinarnych z wygodą formatu convenience. Sushi z czarnym ryżem to pierwszy tego typu produkt w polskim retail, łączący japońską tradycję z nowoczesnym podejściem do żywienia.
Skala i doświadczenie
Każdego dnia z zakładu produkcyjnego w Robakowie pod Poznaniem wyjeżdża 2 mln krażków Sushi, które trafiają do sieci handlowych w całej Europie. Firma obecna jest już na 18 rynkach europejskich, nieustannie rozwijając ofertę marek Sushi4You® i Asia4You® oraz wprowadzając nowe marki Sakura® i Ninigi Sushi Bar® jako jakość restauracyjna w retail.