fbpx
arrow top

Blog

Jesz to? Gotowe sushi, które smakuje jak z baru

Dodano: 2021-06-10

Popularność sushi sprawiła, że można je kupić nie tylko w restauracjach, ale także w foodtruckach czy marketach. Niskiej jakości produkty doprowadziły do tego, że japońska potrawa zaczęła być sprzedawana w formie fast fooda. W opozycji do takiej sytuacji pojawiły się firmy przygotowujące klasyczne i ekskluzywne zestawy sushi ze składników wysokiej jakości, które następnie trafiają na półki marketów. W ten sposób klient może sobie kupić dobry zestaw do szybkiego zjedzenia w domu lub w pracy. Nie musi już szukać baru, dopytywać się o wolny stolik, składać zamówienia i czekać na jego realizację albo na dostawę do domu. Sushi z marketu jest nie tylko smaczne, ale także wygodne w jedzeniu. Gotowe danie można spożyć w jakimkolwiek miejscu.

Z czego wynika wysoka jakość sushi z marketu? 

Nie każde marketowe sushi będzie tak samo dobre. Sushi&Food Factor® przygotowuje swoje potrawy na podstawie oryginalnych, azjatyckich receptur. Składniki do dań są pozyskiwane wyłącznie od certyfikowanych dostawców, którzy mają odpowiednią dokumentację potwierdzającą źródło pochodzenia danego produktu. Co więcej, posiłki spod tej marki oprócz wysokiej jakości mają wydłużoną datę przydatności do spożycia w porównaniu do sushi, które można zamawiać w barze. Producenci dbają nie tylko o sam produkt, ale również o wysokiej jakości opakowania. Są one praktyczne podczas spożywania posiłku, jak również przyciągają wzrok, gdy stoją na półce. Unikalny system pakowania umożliwia zachowanie walorów smakowych i odżywczych pomimo długiej daty ważności.

Czynniki, które wpływają na końcowy produkt 

Większość konsumentów pakowane sushi ocenia na podstawie smaku i zapachu, który wydobywa się po otworzeniu. Na to wszystko wpływa wiele czynników. Wyjątkowo restrykcyjne zasady dotyczące bezpieczeństwa żywności spełniają firmy z certyfikatami BRC oraz IFC. W obecnych czasach duży wpływ na środowisko ma także recykling opakowań. Przedsiębiorcy mają tego świadomość i inwestują w takie materiały, które można ponownie wykorzystać po wyrzuceniu. Polityka dotycząca traktowania produktów spożywczych sprawia, że zanika granica między doskonałą potrawą sporządzoną na miejscu w barze a pakowanym sushi kupionym w markecie, które z założenia jest gorszej jakości.